P4300104

Ptujska Gora 30.4.2017 je ob postavitvi majskega drevesa spet na nogah do poznih večernih ur.
Vsako leto nas je več, je med vrsticami pozdravnega govora povedala ga. županja dr. Darinka Fakin. Na številčno udeležbo smo kot organizatorji seveda ponosni.
Tradicionalno prireditev postavitev majskega drevesa, kakor tudi priprave mlaja, podiranje, transport, okrasitev, pletenje vencev in priprave za dvig , smo izpeljali z običajno oz. okrepljeno ekipo, sosedov, domačinov, prijateljev in znancev. Na pobudo naših sponzorjev smo vse skupaj popestrili s predpasniki, katerih je na žalost zmanjkalo. Zaradi velikega povpraševanja po le teh, smo jih dodatno naročili, tako da so na voljo v Turističnem društvu Ptujska Gora, če ga seveda še kdo želi. Na začetku programa je nastopila mini godba Pepi Krulet iz Cirkovc, sledil je pozdrav predsednice TD ga. Tanje Leskovar, nato je nastopil moški pevski zbor DPD Svoboda Majšperk, Dominik in Filip duo na harmoniki in kitari in še pevka Ajda Bezjak.

Sledila je postavitev, dvig drevesa, nato malica ter zabava s Pepi Kruletom in DJ-em Likijem . Tudi letos je nebo nad majskim drevesom razsvetlil ognjemet. Prireditev je uspela nad pričakovanji. Praznovanje prvega maja se je nadaljevalo naslednje jutro z budnico pihalnega orkestra Talum Kidričevo in s tradicionalnim pohodom čez Haloze.
Da smo prireditev izpeljali lažje, se moramo zahvaliti našim sponzorjem, kateri so nas finančno podprli: Stanko Emeršič s.p., Altea d.o.o. (Igor Kukovec in Denis Jerenko), Roman Štumberger Kemovod d.o.o., Anton in Cirila Verdenik, Jani Potočnik, Franc in Danica Černenšek, Dušan in Nada Potočnik, Stojan Novak, Franc Sluga in še vsem ostalim, ki ste prostovoljno prispevali na prireditvi. Zahvaljujemo se še vsem domačim in sosednjim gostincem za darovano hrano in pijačo: Rafku Gajserju, Branku in Veri Sagadin, Bernardi Mohorko, Antonu in Bredi Žerak.
Zahvaljujemo se vsem nastopajočim:
- muzikantom Pepi Krulet, kateri so nam že tretje leto zapored igrali brezplačno,
- DJ Likiju za ozvočenje in pester izbor glasbe
- moškemu pevskemu zboru DPD Svoboda Majšperk
- za glasbeni nastop Filipu Verdeniku in Dominiku Polajžerju
- za pevski nastop Ajdi Bezjak,
- za ognjemet g. Slavku Peinkiherju,
- za fotografiranje g. Stojanu Kerblerju,
- za posnetek iz zraka g. Dušanu Erbusu.

Za pripravo hrane in postrežbo se zahvaljujemo Premičnemu gostinskemu obratu Dejan Žafran s.p. In njegovi ekipi.

Vabljeni prihodnje leto 30.4.2018.

ŽIVEL 1. MAJ!

Milan Predikaka