V nedeljo, 15. novembra je potekalo na trgu Ptujske Gore tradicionalno martinovanje. S tem dnem so se nekako zaključile prireditve v času martinovanja na območju Haloz. Organizatorji martinovanja na Ptujski Gori – Društvo vinogradnikov in sadjarjev Majšperk, Turistično društvo Ptujska Gora in Društvo žena Tisa Ptujska Gora so poskrbeli za samo izvedbo prireditve. V kulturnem programu je nastopil župnjski pevski zbor Magnifikat pod vodstvom g. Petra Gojkošek, za dodatno popestritev programa pa so poskrbeli, kot že vrsto let, z živo glasbo Ivan Kojc, Davorin Urih in Tadej Korošec.

Na trgu pod Baziliko Marije Zavetnice se je zbrala množica ljudi, katero je lepo jesensko vreme privabilo na prireditev. Na stojnicah se je ponujala domača lokalna kulinarika, slanih in sladkih dobrot, katere so pripravile članice Društva žena Tisa, TD Ptujska Gora ter domačini. Prav tako pa ni manjkalo žlahtne vinske kapljice članov DVS Majšperk ter lokalnih vinogradnikov. 

Letos nas je doletela tudi ta čast, da se nam je na samem martinovanju pridružil princ 52. ptujskega karnevala g. Rajko Jurgec, Bertold Draneški s svojim spremstvom in s princeso ga. Jožefo Draneško.

Po pozdravnem nagovoru predsednice TD Ptujska Gora Tanje Leskovar so sledili še nagovori ga. županje občine Majšperk dr. Darinke Fakin, predsednika DVS Majšperk g. Zvonka Marčič in princa ptujskega karnevala g. Rajka Jurgec. Znova je zapel župnjiski pevski zbor Magnifikat. Sledil je blagoslov mladega vina, katerega je opravil p. Martin Gašparič. Ob zaključku uradnega dela se je na trgu zaslišala pesem Starček, ki jo je zapel g. Peter Gojkošek.

Ob prijetnem druženju obiskovalcev na trgu, mamljivem vonju po pečenem kostanju ter prijetnem poslušanju naših muzikantov se je prireditev nadaljevala v popoldanski čas.   

Na koncu še zahvala ga. Veri in g. Branku Sagadin za domače mesnine ter članicam in članom vseh treh društev ter vsem domačinom, ki so pripomogli k izvedbi prireditve. Zahvala gre tudi g. Rajku Jurgec, da nas je počastil s svojim obiskom, prav tako pa gre zahvala župnjiskemu pevskemu zboru Magnifikat ter muzikantom za popestritev kulturnega programa.

Društvo vinogradnikov in sadjarjev Majšperk,
Društvo žena Tisa Ptujska Gora, 
Turistično društvo Ptujska Gora

 

IMG 9819

Na predpraznično popoldne dne 30.04.2015 smo se na trgu Ptujske Gore zbrali domačini in ostali obiskovalci, da smo v čast. 1. maju postavili prvomajsko drevo. Nestrpno pričakovan dogodek se je pričel s pozdravom predsednice Turističnega društva Ptujska Gora, gospe Tanje Leskovar. Temu je sledil še pozdrav županje naše občine, dr. Darinke Fakin, ki se je med drugim zahvalila organizatorjem in vsem sodelujočim za lepo pripravljeno prireditev.