Dare Hering, Oto Pestner, Marjan Petan in Tomaž Kozlevčar - zveneča imena profesionalcev New swing quarteta, ki so nas v sredo, 29.12.2004 ob 18. uri, v Marijini cerkvi na Ptujski Gori popeljali v uro in pol dolg repertoar Božičnih pesmi. Tako kot vedno, je publika v polni cerkvi tudi tokrat navdušeno pela, ploskala in uživala... Hvala vsem obiskovalcem koncerta za tako številčen obisk!

newswq1 newswq2

newswq3 newswq4

tic tablaNa trgu Ptujske Gore smo v petek, 30.7.2004, slovesno odprli novo turistično informativno pisarno TD Ptujska Gora. V njej bodo mimoidoči turisti, romarji in domačini lahko našli informacije o kraju in njegovi bližnji ter daljni okolici. Prav tako bo mogoče kupiti spominke, za katere upamo, da bodo sčasoma nastajali izpod pridnih rok naših krajanov, občanov.

Pravkar so v njej razstavljena slikarska dela Gregorja Samastur, ter vitraži, ki so delo domačina Renata Topolovec.

Stene informativne pisarne krasijo tudi zelo zanimive fotografije Ptujske Gore izpred nekaj let. Vse nam je podaril priznani slovenski fotograf, gospod Stojan Kerbler. V teh poletnih mesecih se tudi on veliko mudi na Ptujski Gori.

Zavedamo se, da brez posluha županje, mag.Darinke Fakin, občinskih svetnikov ter pridnih rok nekaterih članov TD Ptujska Gora, te pisarne ne bi bilo, zato HVALA VSEM!

20.00. . Telefonska številka je 02 7940027, lahko pa nas tudi kontaktirate s pomočjo e-pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

VLJUDNO VABLJENI k obisku našega čudovitega kraja, zanimivih znamenitosti in nove informativne pisarne Turističnega društva Ptujska Gora!

tic otvoritev1 tic otvoritev2

tic otvoritev3 tic otvoritev4

 

 

Veliko članic našega društva se je udeležilo tečaja ročnega dela in sicer vezenja. Nekatere članice so obnovile svoje znanje, druge pa so se učile od začetka. Vse pa so postale takoj navdušene na vezenjem.

Rezultat tečaja je bil, da smo izvezle prt za glavni oltar v Marijini cerkvi. Tako smo 25. marca, za praznik Gospodovega oznanenja, slovesno položile na oltar novi prt v čast Mariji Zavetnici, Ptujskogorski.

prt5 prt4
prt1 prt2

prt3

 

 

V soboto, 13. marca 2004, je minoritski samostan na Ptujski Gori odprl svoja vrata in svoje "srce" vsem , ki so želeli pokukati za njegove zidove. Čez dan ni bilo velike gneče, zvečer ob 18. uri pa se je zbralo kakšnih 40 obiskovalcev.V kapeli smo skupaj pomolili, nato pa skušali predstaviti tisto delo in življenje bratov minoritov, ki ni tako vidno in znano.
Najprej so mladi, ki so se lani udeležili delovnega tabora v Izmiru, z besedo in sliko predstavili življenje in delo našega misijonarja p. Martina Kmetca v Turčji.
cortese_kip
Gvardijan p. Maks Klanjšek je nato spregovoril o mučencu ljubezni p. Placidu Corteseju in blagoslovil njegov doprsni kip, ki nas bo odslej tudi na Ptujski Gori opominjal na naše poslanstvo ljubezni.

Zaključili smo z agapami v samostanu, kjer je pesem in veselo vzdušje trajalo in trajalo.

avtor: p. Janez Šamperl

cortese_2 cortese_blagcortese_3 cortese_4