V nedeljo, 21.12.2003, ob 18.00 uri je TD Ptujska gora organiziralo Božični koncert v Marijini cerkvi na Ptujski Gori. Navzoče je najprej z lepimi mislimi pozdravil pater Janko, nato predsednica TD, Vilma Angel, ki se je tudi zahvalila sponzorjem za finančno pomoč.

Glasbeni večer so začeli otroci pevskega zbora OŠ Ptujska Gora z dvema simpatičnima pesmicama. Hvala učiteljicama Barbari in Sonji ter ravnateljici, ga. Jelki Trafela!

Nato so ob soju sveč na koru zapeli člani Ptujskega noneta čudovit Koral: PUER NATUS IN BEETLEHEM. Njihov repertoar je obsegal 17 pretežno slovenskih božičnih pesmi. Naj se ob tej priložnosti zahvalim pevcem Ptujskega noneta za čudovito izvedene pesmi, ki so se dotaknile mnogih src. Brez njihove umetniške vodje, prof.Klavdije Zorjan Škorjanec, koncert zagotovo ne bi bil tako uspešen.

Po koncertu je obiskovalce čakalo kuhano vino in vroč jabolčni čaj. Žal jih je dež prehitro odgnal. Z obiskom koncerta smo zelo zadovoljni in želimo si pripraviti še več podobnih večerov, kjer boste morda med obiskovalci tudi vi.

Terme Ptuj d.o.o., Občina Majšperk, Avtoprevozništvo Žolger s.p., Ekart Design d.o.o., Vele Tatjana in Zdenko, Perutnina Ptuj d.d. in Delikomat d.d. so bili sponzorji našega glasbenega večera. Iskrena hvala! Posebna zahvala gre tudi p.Janku iz župnijskega urada Ptujska Gora.

koncert2 koncert3

 

 

Na Ptujski Gori smo v soboto, 13.12.2003, svečano odprli vrata večnamenske dvorane Doma krajanov in gasilcev, ki se je pričel graditi že leta 1991, a smo ga šele letos uspeli dokončati. Danes se lahko ponašamo z moderno opremljenim pritličjem, kjer so urejeni prostori vseh društev KS, kuhinja, sanitarije in seveda nova dvorana. Zahvala za začetek urejanja in dokončanje navedenih prostorov gre županji, mag.Darinki Fakin, podžupanu Cvetku Pepelniku, svetnikom občine Majšperk ter zagotovo vsem krajanom, društvom,
podjetnikom, ki so se odzvali na akcijo pobiranja denarja, s katero smo zbrali precejšen delež denarja. Še posebaj pa se želimo zahvaliti vsem, ki so prispevali nešteto ur prostovoljnega dela in svojega prostega časa! Ne smemo mimo požrtvovalnosti in truda gospoda Štefana Mally, ki nam je bil vedno v pomoč.

Stene dvorane krasijo razstavljena slikarska dela domačina Gregorja Samastur, katera je mogoče tudi kupiti. Za prijetnejše druženje ob otvoritvi so poskrbeli: sestre Vidovič, folklorna skupina Rožmarin iz Dolene, ljudske pevke iz Ptujske Gore, moški pevski zbor DPD Svoboda Majšperk, učenke in učenci OŠ Ptujska Gora, društvo žena TISA. Program je povezovala "naša Štajerka v Ljubljani" - Tanja Železnik.

Vrvico v novi dvorani so simbolno prerezali predsednik gradbenega odbora Štefan Mally, predsednica KS Zofija Topolovec in županja Darinka Fakin. Na ta dan smo dobili od županje v dar hišno številko - 82 b. Prav tako so bili podeljeni ključi novih dveh stanovanj, in sicer družinama Žnidarko in Žerak.

Želimo si, da bi nam uspelo dvorano oživiti z raznimi predstavami, lutkovnimi igrami, koncerti, delavnicami... Naj bo ta prostor kulturna točka Ptujske Gore. Tako bomo lahko rekli, da ves trud ni bil zaman.

domkrajanov1 domkrajanov2