V sredo, 10. 12. 2008, so se na trgu okrog 16. ure pričeli zbirati učenci OŠ Ptujska Gora s svojimi starši, bratci in sestricami. Drevesce je že stalo, prav tako so na njem utripale lučke. Ernest in Marjana sta pripravljala okusen jabolčni čaj, pridne članice Društva žena Tisa pa so prinesle raznoliko pecivo, s katerim smo se z užitkom sladkali. Dež je pojenjal in prijeten dogodek se je nadaljeval s petjem božičnih pesmi "gorskih" otrok. Nato so učiteljice prinesle okraske, izdelane na šoli. Kako lepo je videti nasmejane otroške obraze, ki z okraskom v roki hitijo pod smrekico, stopijo na prstke in iščejo najvišjo vejo, kamor ga bodo obesili, v naslednjem trenutku pa s pogledom iščejo učiteljico in novo mojstrovino. Najmlajši so peli, se lovili in pozibavali ob zvokih božičnih pesmi, mi pa smo sproščeno klepetali in ob tem nakupili tudi kar nekaj voščilnic, ki so jih izdelali učenci OŠ Majšperk s podružnicama. Zelo veseli smo bili obiska gospe županje, dr. Darinke Fakin, ki je prav tako okrasila našo smrekico.

Zahvalila bi se vsem sodelujočim, predvsem Jelki Trafela in učiteljicam OŠ Ptujska Gora, ki so pripravile okraske in naučile otroke peti te krasne pesmi. Društvu žena Tisa s Ptujske Gore pa iskrena hvala za vse sladke dobrote, ki so se čudovito podale k jabolčnemu čaju.
Dodala bi, da smo tudi letos namesto pošiljanja voščilnic poslovnim partnerjem in društvom namenili ta denar OŠ Ptujska Gora za izdelavo okraskov.

Vilma Angel