sejem2009b

Letos smo bili že drugič zapored prisotni na sejmu Turizem in prosti čas (TIP), ki se je odvijal od 22. 1. do 25. 1. 2009 v Ljubljani. Povabilu Štajerske turistične zveze smo se z veseljem odzvali, saj nam je TZS ponovno omogočila brezplačno stojnico, na kateri smo se predstavili. Tokrat so nam namenili okrogli razstavni prostor, imenovan Jurček. Turistično ponudbo naše občine in okolice je že prvi dan uspešno predstavila ekipa TD Ptujska Gora, in sicer Ernest Likavec ter Boštjan Lampret.

sejem2009a


Pri naši stojnici je bilo izjemno zanimanje, predvsem za mesne izdelke z našega področja (suhe klobase, meso iz tunke ...). Le-te so nam dali za popotnico različni sponzorji, ki se zavedajo priložnosti za takšno obliko promocije svojih izdelkov in tudi domačega kraja. To in preostalo ponudbo so si ogledali predstavniki turističnih društev ter obiskovalci sejma iz vse Slovenije in tudi nekaj tujcev. Zanimale so jih predvsem pohodne in kolesarske poti ter kulturne znamenitosti.

Skupni naziv letošnjega TIP je bil „Pripravljeni na nova doživetja?". Poudarek je bil na predstavljanju idej za raznoliko in kakovostno preživljanje prostega časa. Obisk sejma je bil kljub uvedeni vstopnini (5 €) boljši od lanskega leta. Vsekakor smo bili med bolj obleganimi stojnicami na prireditvenem prostoru od skupaj 142 razstavljavcev iz osmih tujih držav (Avstrija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Makedonija, Romunija, Srbija, Španija ter Turčija). To je še ena potrditev, da je dobro sodelovati na tem sejmu. Spet smo se zavedeli, da v bodoče nujno potrebujemo zloženko, s katero želimo širši slovenski in tuji javnosti predstaviti turistično ponudbo Ptujske Gore in okolice oz. celotne občine.

TD Ptujska Gora