Turistično društvo Ptujska Gora je dne 09.09. 2011 v okviru 15. občinskega praznike organiziralo folklorni večer na trgu Ptujske Gore.   Folklorni večer je potekal v okviru ptujskih folklornih kimavčevih večerov, ki so se odvijali od 07. do 11. septembra v mestnem jedru.

  Pri nas so se predstavile dve skupine in sicer
 -         folklorna skupina Kanizsa Tancegrup iz Madžarske
 -         folklorna skupina KD Rogoznica Ptuj
  Kot prva se nam  je predstavila z dvema plesoma folklorna skupina iz Madžarske, katera je bila ustanovljena leta 1972. Njihov namen je bil ohraniti ljudsko tradicijo juga pokrajine Zala. Plesna skupina je sodelovala na mnogih domačih in tujih festivalih po Evropi. Skozi ples izražajo živahnost, barvitost in temperament naroda,
 
V drugem delu se je predstavila Folklorna skupina KD Rogoznica iz Ptuja, ki deluje od leta 2005. Člani skupine nastopajo na več prireditvah, ki potekajo na območju mestne občine Ptuj, vsako leto pa se odpravijo tudi na gostovanje izven naših meja.Vsako leto pripravijo nov splet plesov iz vzhodne štajerske, s katerim se predstavijo na območni reviji folklornih skupin Tako so se tudi na današnjem večeru predstavili z  dvema spletoma v katerih so odigrali dve igri in odplesali plese z vzhodne Štajerske.
  Za zaključek folklornega večera pa so  poskrbeli Folklorna skupina Kanizsa Tancegrup iz Madžarske, katera se nam je predstavila še z dvema plesoma.
 

TD Ptujska Gora

Tanja Leskovar