V soboto 22. oktobra 2011   je v mariborskem trgovskem centru Qlandija potekala prireditev Pozdravljeni v našem kraju. Prireditve se je udeležilo tudi Turistično društvo Ptujska Gora.  Tema prireditve je bila predstavitev štajerske kulinarike, katero so na svojih stojnicah predstavila turistična društva in  aktivi kmečkih žena. K dobri hrani sodijo tudi odlična štajerska vina, za promocijo katerih je poskrbela vinska kraljica ga. Ksenija Arbeiter s svojimi prijateljicami, vinskimi kraljicami. Prav tako pa je bila prisotna tudi kraljica jabolk iz Selnice ob Dravi. Za slajše druženje pa so poskrbeli predstavniki Čebelarske zveze društev iz Maribora.

Obiskovalce so pogostili s koruznimi žganci in ocvirki, katere so pripravile članice Društva kmečkih žena in deklet iz Rač. V popoldanskem času pa je Turistično društvo Maribor pripravilo Flosarski lonec – enolončnico, katero so splavarji kuhali na splavu.

Dogajanje je potekalo skozi ves dan. Za kulturni program so poskrbeli Otroška folklorna skupina KROG, ljudske pevke Spominčice iz Limbuša ter folklorna skupina KUD Svoboda Bistrica ob Dravi.

TD Ptujska Gora

Tanja Leskovar

Picture-425a       

DSCN9630a

DSCN9639