Leto je naokoli in ponovno so se odprla vrata mednarodnega sejma za ljubitelje turizma in prostega časa. Sejem je potekal v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču od 26. januarja  do 29. januarja 2012. V ospredju sejma Turizem in prosti čas je bila predstavitev slovenskih turističnih krajev in regij iz vse Slovenije. S projekti Slovenske turistične organizacije, Turistične zveze Slovenije in drugih posamičnih akterjev je bila predstavljena celovita ponudba naše dežele.

Poleg slovenske ponudbe so se na sejmu predstavljale tudi države iz tujine in številne agencije, ki tržijo svetovne destinacije.

Letošnje leto se je na sejmu predstavilo pod Štajersko turistično zvezo,  kot že vrsto let,  Turistično društvo Ptujska Gora, ki je poskrbelo za promocijo samega kraja ter celotne občine Majšperk. Skupaj z nami se je, kot prvo leto, predstavilo tudi TD Žetale iz sosednje občine, katero je obiskovalce navdušilo predvsem s pohodno ekološko potjo, ki se nahaja v njihovem kraju. Zraven same promocije krajev smo na stojnici poskrbeli za domačo kulinariko in dobro kapljico, katero so lahko obiskovalci  poskusili.

Zanimanje za obisk naših krajev je bilo kar veliko, saj vemo da je dandanes vedno več turistov, ki želijo preživeti aktiven dopust oziroma izlet v naravi. Naše okolje te možnosti ima, vendar jih moramo dobro izkoristiti. Zraven tega pa jim moramo znati ponuditi dobro in kvalitetno storitev, katero si bodo zapomnili ter jo prenesli svojim znancem, prijateljem. Upamo, da bomo v prihodnje privabili v naše kraje čim večje število turistov, ter dodatno vložili v samo promocijo kraja, ki pa je bistvenega pomena za razvoj turizma.

TD Ptujska Gora

Tanja Leskovar