V soboto 24. novembra 2012 je v mariborskem trgovskem centru Qlandija potekala prireditev Pozdravljeni v našem kraju, katere se je že drugič udeležilo tudi TD Ptujska Gora. Osrednja tema prireditve je bila predstavitev pohodnih, gozdnih, učnih ter romarskih poti.

Na prireditvi so sodelovala turistična društva, katera so zraven predstavitve pohodnih poti obiskovalcem ponudila tudi raznovrstno ponudbo kulinarike iz svojih krajev.  Na stojnici TD Ptujska Gora smo obiskovalcem predstavili pohodne ter kolesarske poti v bližnji in širši oklolici. Prav tako  smo predstavili Romarsko pot miru na Ptujsko Goro, Avenijo milosti – romaska peš pot med Ptujem in Ptujsko Goro ter Marijino romarsko pot. Zanimanja za obisk naših poti je bilo kar nekaj, tako da lahko v prihodnje pričakujemo tudi večji obisk turistov oziroma pohodnikov v naših krajih.

Za dogajanje na stojnicah so poskrbeli predstavniki čebelarske in lovske zveze Maribor ter Zavoda za turizem Maribor – Pohorje. Prav tako so na prireditvi izvajali medene otroške delavnice v okviru ČZD Maribor. Da je bilo dogajanje na sami prireditvi še pestrejše so poskrbeli otroci z vrtca Studenci, enota Limbuš in Lovsko instrumentalni ansambel ljudskih godcev in pevcev Sraka, TD Radvanje.

TD Ptujska Gora

Tanja Leskovar