phoca thumb l IMG 6125

Ptujska Gora 30.4.2016 spet na nogah do poznih večernih ur. Po stresnem vremenu med 27. in 29. aprilom nam je vseeno čudovito uspela prireditev postavitve majskega drevesa na trgu Ptujske Gore s kulturnim programom ter živo glasbo.

V soboto, ob 16.uri se nas je zbralo precejšnje število krajanov, domačinov, prijateljev in znancev. V petek in v soboto dopoldne smo še opravili zadnja dela na majskem drevesu: pripravili drevo za postavitev, pletli vence, drevo opremili z lučjo, katero smo prižgali s salvami lovcev LD Dravinja Majšperk in ob ognjemetu v večernih urah.

Same priprave za 30.4.2016 so se že začele 27.4.2016, ko smo bili pripravljeni z ustaljeno ekipo, da gremo po majsko drevo v gozd in odžagamo št. 2 na ˝Omrah˝. Vendar smo zaradi močnega sneženja bili primorani prestaviti na četrtek 28.4.2016. Odpravili smo se z traktorjema opremljenima z vitlo ter vozom za transport. Delo v gozdu je potekalo brez vsakršnih zapletov, kakor tudi transport iz Majšperka na trg Ptujske Gore s krajšim postankom pri g. Sagadinu. Takoj po prihodu na trg smo drevo olupili in pripravili za nadaljno obdelavo. Po končanju opravil je sledila malica od sosede ga. Bernarde Mohorko. Naslednji dan v petek, pa je bilo potrebno priskrbeti še zelenje za vence in kito, katere smo pletli popoldne s krajani in ženami z Društva žena Tisa do večera. V soboto zjutraj smo opravili še zadnja dela.

Kulturni program se je pričel z ansamblom PEPI Krulet iz Cirkovc. Sledil je pozdrav predsednice TD ga. Tanje Leskovar in županje občine Majšperk dr. Darinke Fakin. Sledil je nastop petošolke Ajde Bezjak, ki nam je zapela dve pesmi Za Sloveniji živim od Nuše Derende in Kdor še verjame od Nine Pušlar. Z zvokom harmonike pa nas je razveselil šestošolec Dominik Polajžer s pesmima V dolini tihi in Kam le čas beži. Obema se iskreno zahvaljujemo za njun nastop.

Sledila je postavitev drevesa z dvema premoroma. Da so možje bili dovolj močni, smo med dvigovanjem poskrbeli za okrepčilo- špricar. Po dvigu pa je sledila pogostitev za vse zbrane in nadaljevanje z živo glasbo ter DJ-em Likijem pozno v noč. Vse do častnih strelov lovske družine Dravinja Majšperk pod vodstvom g. Slavka Peinkiherja in ognjemeta, ki je razsvetlil nebo nad gorskim majskim drevesom.

Da smo prireditev lahko speljali v takšnem obsegu, se moramo zahvaliti našim donatorjem, vsem društvom KS Ptujska Gora, krajanom, domačinom, prijateljem in znancem, kateri so na kakršen koli način priskočili na pomoč tako finančno kot tudi materialno in fizično.

Za donacijo se zahvaljujemo:

- muzikantom Pepi Krulet,

- g. Jožefu Žolgerju s.p.

- g. Romanu Štumbergerju - Kemovod d.o.o.

- g. Stanku Emeršiču

- g. Darku Kopušaru

- g. Cvetku Pepelniku

- družini Verdenik

- ga. Danici in g. Romanu Roberu

- g. Janiju Potočniku

- g. Branku Sagadinu

- g. Janiju Pislaku

- družinama Gojkovič in Lampret

- g. Tonetu Žgalinu

- ga. Zvonki Jazbec

Seveda ne smemo pozabiti na gostince, zahvaljujemo se Premičnemu gostinskemu obratu Dejan Žefran s.p., Okrepčevalnici pri babici Bredi Breda Žerak s.p., Okrepčevalnici Gajser Rafko Gajser s.p., Baru Sagadin Branko Sagadin s.p. in Tal d.o.o., kakor vsem obiskovalcem za prostovoljne prispevke in za prinešene dobrote.

Posebna zahvala sodi ga. županji in občini Majšperk za moralno podporo in posojo klopi.

Zahvala celotni ekipi ˝Mlajarjev˝ za fizično in strokovno pomoč.

Tako smo v veselem razpoloženju prireditev zaključili v jutranjih urah z budnico Talumove godbe in nadaljevali s pohodom ŠD Ptujska Gora.

Vabljeni naslednje leto 30.4.2017, da se zopet družimo na trgu Ptujske Gore.

Se vidimo!

Društva KS Ptujska Gora