Klub ljubiteljev klasičnih in športnih vozil Kidričevo je organiziralo v nedeljo 19. maja 2013 mednarodno srečanje starodobnih vozil. V svojo potujočo muzejsko povorko so zbrali vozila do leta 1960, katera so popeljali po občini Kidričevo in Majšperk. Na ta čudovit pomladni dan so nas udeleženci srečanja obiskali tudi na Ptujski Gori.

Svojo pot so pričeli v Kidričevem pri restavraciji Pan, nadaljevali do podjetja Talum, kjer so imeli ogled dela proizvodnje. Po končanem ogledu so se podali s svojimi konjički proti Ptujski Gori. Svoje konjičke so parkirali na spodnjem parkirišču, kjer so lastniki vozil domačinom z veseljem predstavili svoja vozila. S tem srečanjem so želeli mlajšim generacijam prikazati vozila, s katerimi so se včasih vozili njihovi dedki in babice  ter tako pričarati nostalgijo izpred 50-tih let.  

Nadalje so se  po poti miru povzpeli na trg na Ptujsko Goro. V Baziliki Marije Zavetnice so jim predstavili kratko zgodovino same Bazilike in kraja.  Po zaključku v Baziliki so obiskali prostore TD Ptujska Gora, na samem trgu pa smo jim pripravili majhno pogostitev z domačimi dobrotami, pecivom ter domačo kapljico in osvežujočimi napitki.  Udeleženci so uživali ob čudovitem razgledu na Haloze ter na Dravsko in Ptujsko polje. 

Ura je hitro tekla in tako so se morali odpraviti dalje proti Majšperku, kjer jih je pred Kulturno – poslovnim centrom  sprejela ga. županja dr. Darinka Fakin. Ob prihodu so si ogledali KPC ter se ob pogostitvi s kavo in rogljički zadržali še nekaj časa. 

Nadalje so pot nadaljevali proti Bregu pri Majšperku, kje so obiskali Muzej gobelinov in volne

Svojo pot na ta prelep pomladni dan so zaključili z vožnjo nazaj proti Kidričevu. 

V prihodnje si želimo še več takšnih srečanj, saj se s tem popestri samo dogajanje v občini oziroma posameznem kraju.

TD Ptujska Gora

Tanja Leskovar