TD Ptujska Gora se je na povabilo Štajerske turistične zveze Maribor letos ponovno udeležilo prireditve Pozdravljeni v našem kraju, katera je potekala 26. Oktobra 2013 v mariborskem trgovskem centru. Turistična društva so se na prireditvi predstavila s kulturno in naravno dediščino samega kraja oz. občine, ki je bila tudi osrednja tema prireditve. 

Občina Majšperk ima pester izbor kulturne in naravne dediščine, katero smo obiskovalcem prireditve poskušali kar se da dobro predstaviti. Veliko izmed teh objektov je zanimivih za obiskovalce še v današnjem času, katere z veseljem vedno znova obiskujejo. Eden  izmed teh je Bazilika Marije Zavetnice na Ptujski Gori,  katero letno obišče več deset tisoč ljudi. Žal pa so med njimi tudi objekti, na katere spominjajo le še  razvaline oziroma stari zapisi in fotografije.  Mednje sodi t.i. grad Monsberg, po katerem je kraj Majšperk dobil tudi ime. Med pomembne objekte sodi tudi grad Hamre, kateri stoji na Bregu pri Majšperku, vendar v današnjem času propada. Skozi promocijski material so si obiskovalci lahko ogledali tudi ostalo kulturno in naravno dediščino občine Majšperk. 

Zraven kulturne in naravne dediščine posameznih občin smo ponudniki TD na stojnicah predstavili tudi raznovrstno turistično ponudbo ter seveda domačo kulinariko in odlična vina, značilna za posamezno področje. 

Za pestrejšo dogajanje na prireditvi na samih stojnicah so poskrbeli predstavniki Čebelarske zveze društev Maribor, Zavoda za turizem Maribor-Pohorje ter mnogi ostali. V kulturnem programu so nastopili Vrtec Studenci ter predice iz TD Polenšak. 

Po zaključku prireditve se je druženje nadaljevalo ob prijetnem klepetu, kjer smo predstavniki TD izmenjali marsikatero koristno informacijo. 

                                                                                                                                                                   TD Ptujska Gora

                                                                                                                                                                       Tanja Leskovar