V ponedeljek, 4. novembra 2013 se je na Ptujski Gori odprla  pogodbena pošta, katera deluje v okviru Turističnega društva Ptujska Gora. Pošta deluje v prostorih TD, zraven  je tudi TIP s spominki. Pogodbena pošta je nova organizacijska oblika pošte v kateri se združi dejavnost s samostojno dejavnostjo pogodbenika. 

Uporabniki poštnih storitev lahko na pogodbeni pošti opravijo večina storitev enako kot na običajni pošti ( oddaja v prenos pisemskih pošiljk, paketov v notranjem in mednarodnem prometu; vplačajo UPN obrazce, poštno nakaznico, opravijo vplačila in izplačila z osebnega računa in hranilne vloge PBS; dvigujejo pošiljke, ki jih pismonoša ni uspel dostaviti; kupujejo paketno embalažo, voščilnice, varnostne zalepke nalepke APEK, srečke loterije Slovenije, kuverte, znamke, dopisnice: imetniki kartic lahko dvigujejo gotovino preko POS terminala.

Prednost pogodbenih pošt je tudi v tem, da se bistveno podaljša delovni čas pošte. 

Občina Majšperk in Ptujska Gora bosta z ohranitvijo pošte vsekakor pridobili, saj bo to pripomoglo k razvoju občine oziroma samega kraja. Zaprtje pošte na Ptujski Gori bi bila velika škoda, saj je bila ena izmed prvih pošt. Tako smo se v TD Ptujska Gora odločili, da zraven naše dejavnosti prevzamemo tudi poštno dejavnost in tako marsikateremu občanu omogočimo da opravi poštne storitve v domačem kraju. 

Želimo si, da bi se pogodbena pošta na Ptujski Gori uveljavila in bila dobro obiskana.  V TD pa se bomo potrudili, da bodo uporabniki s storitvami zadovoljni. 

Velika zahvala pa gre občini Majšperk in ga. županji dr. Darinki Fakin  za vso nudeno pomoč, saj bi brez te težje uresničili naše cilje. 

TD Ptujska Gora
Tanja Leskovar