SlovenščinaEnglish (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)

Prireditve

Rožmarin Fest

rozmarinfest2 rozmarinfest3

Prireditev Rožmarin Fest organizirata Turistično društvo Ptujska Gora in Folklorno društvo Rožmarin Dolena. Z njo želita oživiti kulturno dejavnost širše okolice in ljudem s pomočjo vsebinsko zaokrožene zgodbe bolj približati kulturno, predvsem pa folklorno dediščino našega kraja in vabljenih gostov iz tujine. Ker je prireditev nekoliko drugačna, je že prvo leto dobro uspela in bila zelo lepo obiskana. Odvija se na prostem, na trgu pod znamenito Marijino cerkvijo. Prireditev je odprta za širšo javnost. Festival se odvija v poletnem času.

Namen prireditve je doseči večjo povezanost folklornih skupin, in sicer tako domačih kot tujih, zaradi česar le-te na prireditvi sodelujejo. Dolgoročno to pomeni boljšo dostopnost kulturnih dogodkov na podeželju ter izkoriščenost kulturne infrastrukture, ki je na razpolago. Cilj prireditve je premostiti razkorak med generacijami, nasprotje med  mestom  in podeželjem, nestrpnost med etničnimi skupnostmi itd.

Rožmarin fest 2010

Marija Fest

marijafest1 marijafest2

Pesem je del življenja bratov minoritov, ki živijo in delajo v samostanu na Ptujski Gori. Spremlja jih že od ustanovitve njihovega reda dalje. Tudi zato (predvsem pa, ker ima minoritski red v Sloveniji bogato pevsko zgodovino) se je porodila zamisel o Marija Festu. Ta mednarodni festival duhovne ritmične glasbe poteka od leta 2005 dalje. Zamišljen je bil kot priprava na obhajanje 600-letnice cerkve Marije Zavetnice s plaščem. Z njim želijo bratje minoriti nagovoriti predvsem mlade in mlade po srcu. Na festivalu sodelujejo skupine in posamezniki iz Slovenije in tujine s pesmimi, ki imajo marijansko tematiko - so posvečene Mariji. Festival poteka vsako leto v mesecu maju.
Napovednik dogodkov

Vabljeni na martinovanje

na trgu Ptujske Gore, ki bo

v nedeljo 12.11.2017 ob 11.uri.

 

Brezžični internet na trgu Ptujske Gore: wifipoint.net

NOVO! Kavni avtomat in avtomat za hladne napitke!

 

Starotrška hiša na Ptujski Gori - etnološki muzej starih predmetov

Starotrška hiša na Ptujski Gori copy

Informacije o ogledu: TIP Ptujska Gora
02 / 794 00 27

 

Delovni čas turistično informativne pisarne:

Tel: O2/794 00 27, e-mail: info@ptujska-gora.sitic-tabla

Ponedeljek, torek, četrtek, petek
9:00 - 16:00

Sreda
9:00 - 18:00

Sobota
9:00 - 16:00

Nedelja, prazniki
8:30 - 16:00

 

 

 

Delovni čas pogodbene pošte:

Tel: 02/795 32 30

Ponedeljek, Torek, Četrtek, Petek
9:00 - 16:00

Sreda
9:00 - 18:00

Sobota
9:00 - 12:00

Nedelja, Prazniki
zaprto